خداوند در رابطۀ با پسر نوح به نوح گفت: قَالَ يَنُوحُ إِنَّهُ لَيْسَ مِنْ أَهْلِكَ إِنَّهُ عَمَلٌ غَيرُ صَالِحٍ(هود-46 ) گفت: اى نوح، او از خاندان تو نيست، او عملى است ناصالح.
آیا می توان گفت مراد از عمل ناصالح این است که آن پسر، زنا زاده است و اصلاً پسر تو نیست؟
برخی خواستهاند چنین چیزی بگویند ولی معمولاً مفسرین این تفسیر را قبول ندارند. در تفسیر المیزان آمده است: مفسرين در تفسير اين آيه معانى ديگرى آوردهاند، كه از جمله گفتهاند: آن پسرى كه از سوار شدن بر كشتى تخلف كرد پسر واقعى نوح نبوده، بلكه در بستر زناشويى او متولد شده بود، و نوح خيال مىكرد او واقعا پسر خودش است، و خبر نداشته كه همسرش به ناموس وى خيانت كرده- و از مردى بيگانه باردار شده- خداى تعالى در جمله” إِنَّهُ لَيْسَ مِنْ أَهْلِكَ” آن جناب را متوجه به حقيقت امر نموده است. و اين تفسير به” حسن” و” مجاهد” نسبت داده شده.
در ادامه مفسر تفسير الميزان مى گويد: اين حرف درست نيست، زيرا اولا نسبت ننگ به ساحت مقدس انبياء دادن امرى است كه ذوق آشناى با كلام خداى تعالى آن را نمىپسندد، بلكه اينگونه امور را از ساحت مقدس انبياء دفع مىكند، و آن حضرات را منزه از امثال اين اباطيل مىداند. و ثانيا اين مطلبى است كه لفظ آيه بطور صريح بر آن دلالت ندارد و حتى ظهورى هم در آن ندارد، زيرا ما در اين قسمت از داستان نوح (ع) جز اين جمله كه مىفرمايد:” إِنَّهُ لَيْسَ مِنْ أَهْلِكَ إِنَّهُ عَمَلٌ غَيْرُ صالِحٍ” چيز ديگرى نداريم، و اين عبارت هيچ ظهورى در آن جسارتى كه مفسرين نامبرده كردهاند ندارد، و اگر در آيه” امْرَأَتَ نُوحٍ وَ امْرَأَتَ لُوطٍ كانَتا تَحْتَ عَبْدَيْنِ مِنْ عِبادِنا صالِحَيْنِ فَخانَتاهُما” «تحريم-10» نسبت خيانت به همسر نوح و همسر لوط داده، بيش از اين ظهور ندارد كه آن دو زن با دشمنان شوهر خود دوستى مىكردهاند، و اسرار شوهر خود را مخفيانه در اختيار دشمنان مىگذاشته و آنان را بر عليه همسران خود مىشورانيدند.(تفسیر المیزان)
علاوه بر اینها وقتی خدا برای اثبات زنا شرائط سختی را قرار داده است هیچ گاه خودش نمیآید بدون وجود آن شرائط به کسی نسبت زنا دهد.
لطفا جهت ثبت نام ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.